Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOdržavanje "Sportskih igara Oaze 2024": Takmičenje za osobe s intelektualnim poteškoćama

Održavanje “Sportskih igara Oaze 2024”: Takmičenje za osobe s intelektualnim poteškoćama

Datum i lokacija održavanja

Od 26. do 29. septembra 2024. godine, Sarajevo će biti domaćin četrnaestih “Sportskih igara Oaze”. Otvorenje takmičenja će se održati 26. septembra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, s početkom u 11 sati.

Sportovi i takmičenja

Na ovom takmičenju učestvovat će sportisti s intelektualnim poteškoćama u sedam različitih sportova. To su nogomet, atletika, boćanje, košarka, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe s višestrukim smetnjama.

Lokacije održavanja takmičenja

Takmičenje će se odvijati na tri lokacije u Sarajevu: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, Olimpijski bazen Otoka i Skenderija, konkretno u Dvorani D2.

Ciljevi takmičenja

Cilj “Sportskih igara Oaze 2024” je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba s invaliditetom. Ove igre predstavljaju i praktičnu primjenu UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

Podrška i organizacija

Takmičenje podržava švedska nevladina organizacija MyRight-BiH, koja se bavi jačanjem kapaciteta osoba s invaliditetom. Ova organizacija okuplja više od dvadeset nevladinih organizacija koje se bave pitanjima invaliditeta.

Zvanične osobe na ceremoniji otvaranja

Na ceremoniji otvaranja očekuje se obraćanje značajnih ličnosti, uključujući premijera KS Nihana Eka, gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić i Federalnog ministra rada Adnana Delića.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -