Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Denisa Stojnića zbog trgovine uticajem

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Denisa Stojnića zbog trgovine uticajem

Optužnica protiv Denisa Stojnića

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Denisa Stojnića. Optuženi se tereti za korištenje počasne iskaznice Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Zloupotreba povjerenja

Prema navodima optužnice, Stojnić je, tokom 2021. i 2022. godine, od tri osobe zahtijevao i primio novčane iznose. Ti iznosi iznose 20.000 KM, 25.000 eura i 24.000 KM.

Optuženi je, koristeći svoj uticaj i bliske kontakte s nekadašnjim direktorom OSA BiH, Osmanom Mehmedagićem, tražio novac kako bi posredovao u ukidanju mjera sigurnosne provjere na račun tih osoba.

Optužba za trgovinu uticajem

Denis Stojnić se tereti za krivično djelo “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem”. Ova optužba nosi težinu i ozbiljno narušava povjerenje u institucije.

Tužilaštvo je također zatražilo oduzimanje nezakonite imovinske koristi od optuženog. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji ju je u međuvremenu i potvrdio.

Zaključak

Ova situacija dodatno naglašava izazove s kojima se suočavaju institucije u BiH. Pravosuđe će imati ključnu ulogu u rasvjetljavanju ovog slučaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -