Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBosanski planinari "Snaga Domovine" ponovo svjetski prvaci

Bosanski planinari “Snaga Domovine” ponovo svjetski prvaci

Uspjeh na svjetskom prvenstvu planinara

Na 21. svjetskom prvenstvu planinara, koje je održano u Filzmoosu, Austrija, bosanski tim “Snaga Domovine” osvojio je prvo mjesto. Ovim uspjehom zadržali su titulu svjetskih prvaka i ove godine.

Oboreni rekord i impresivne kilometraže

Tijekom tri dana takmičenja, oko 180 planinara iz “Snage Domovine” prešlo je ukupno 9.268 kilometara. Time su oborili vlastiti rekord od 9.002 kilometra postignut prošle godine u Abtenau.

Poredak i takmičenja

Drugo mjesto pripalo je austrijskom timu Wanderfreunde Traunstein-Salzkammergut, dok je francuski tim Les Cigognes d'Alsace završio na trećem mjestu. Tim “Snaga Domovine” sastavljen je od članova šest planinarskih društava iz Bosne i Hercegovine, uz podršku četiriju udruženja iz Austrije.

Učešće i zajedništvo

U timu su se našli članovi udruženja Kontakt BiH-Salzburg, Forum Žena Mimoze iz Beča, Natur & Mi iz Linca i Consilium Bosniacum. Planinari iz BiH došli su iz raznih društava, uključujući PSD Zlatni Ljiljani i PD Krajina.

Četvrto učešće i radost mladih članova

Ovo je četvrto takmičenje tima “Snaga Domovine”. Do sada su osvajali četvrto i drugo mjesto, a posljednja dva puta bili su najbolji. Na ovom prvenstvu, pet najmlađih članova tima s ponosom su preuzeli pehare i diplome.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -