Utorak, 24 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMostar proslavio mlade talente na dodjeli nagrada Fondacije Slipičević

Mostar proslavio mlade talente na dodjeli nagrada Fondacije Slipičević

Održana svečanost u Mostaru

U prepunom Centru za kulturu u Mostaru, održana je svečanost dodjele nagrada koju organizuje “Fondacija Slipičević”. Ova ustanova već dugi niz godina nagrađuje mlade ljude koji postižu izvanredne rezultate.

Glasanje građana za laureate

Građani Mostara su ove godine putem društvenih mreža birali dobitnike prestižne nagrade ”Nijaz Slipičević”. Glasanje se odvijalo preko Facebook stranice Fondacije u dvije runde, a interes građana bio je ogroman.

Prvo mjesto i nagrade za mlade sportiste

Prvonagrađeni su volonteri Crvenog krsta/križa Grada Mostara. Ovi mladi ljudi neumorno pomažu sugrađanima i životinjama na brojnim događanjima. Druga nagrada otišla je Danisu Harmandiću, talentiranom plivaču koji je postao apsolutni rekorder BiH u disciplini 100 metara prsno.

Innovacije i tehnologija na trećem mjestu

Treću nagradu dobio je kolektiv CERIT, koji se bavi edukacijom i robotikom. Ovaj tim, pod vođstvom profesora Anesa Hadžiomerovića, donosi medalje s međunarodnih takmičenja i predstavlja Bosnu i Hercegovinu na najbolji način.

Posebna priznanja za doprinos sportu i kulturi

Fondacija je ove godine dodijelila i posebne plakete. Vahid Halilhodžić, poznati trener, dobio je nagradu za doprinos sportu. Plaketa je dodijeljena i Tavla klubu Stari Grad, kao i Osmanu Džihi za njegov rad u dijaspori.

Osman Džiho je izrazio zahvalnost za priznanje, naglašavajući važnost očuvanja kulturnog naslijeđa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -