Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHReakcije na slučaj Moamera Kasumovića: glumac Omar Bajramspahić osuđuje bludničenje

Reakcije na slučaj Moamera Kasumovića: glumac Omar Bajramspahić osuđuje bludničenje

Šokantne vijesti iz svijeta pozorišta

Još uvijek dolaze brojne reakcije na zgrožavajući slučaj Moamera Kasumovića. Ovaj popularni glumac osuđen je za bludničenje nad maloljetnikom, što je potreslo cijelu regiju. Ovaj slučaj nije prošao neopaženo, a sada se oglasio i crnogorski glumac Omar Bajramspahić.

Podrška žrtvi i prekid saradnje

Bajramspahić je izrazio svoje zaprepaštenje ovim slučajem. “Saznao sam o ovoj užasnoj situaciji iz medija i najblaže rečeno šokiran sam,” izjavio je. On je naglasio važnost podrške žrtvama i oštrog kažnjavanja zločina poput ovog.

U svjetlu ovih događaja, Bajramspahić je odlučio prekinuti svaku saradnju s Kasumovićem. “Svaka saradnja s njim je prekinuta, a OMO teatar rasformiran,” dodaje glumac.

Detalji presude i zakon

Prema dostupnim informacijama, slučaj se dogodio 2021. godine, a uslijedili su prijavad i sudski proces. Kasumović je dobio presudu od godine zatvora, no postoji mogućnost otkupa kazne. Pretpostavlja se da je on to iskoristio, što znači da nije proveo niti jedan dan u zatvoru.

Ova situacija otvara mnoga pitanja o pravdi i zaštiti žrtava u našem društvu. Razgovor o pravilima i procedurama u pravosudnom sistemu je sve važniji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -