Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNapetosti između Izraela i Hezbolaha: Netanjahu upozorava na drastične mjere

Napetosti između Izraela i Hezbolaha: Netanjahu upozorava na drastične mjere

Izraelske operacije protiv Hezbolaha

Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, izjavio je da će Hezbolah “shvatiti poruku” nakon niza izraelskih vojnih operacija. U posljednjih nekoliko dana, izraelske snage su izvele dramatične napade na ciljeve vezane za Hezbolah, koje su imale za cilj da pokažu odlučnost Izraela. “Ako Hezbolah nije shvatio poruku, obećavam vam, shvatit će je”, izjavio je Netanjahu.

Sigurnost građana na prvom mjestu

Netanjahu je naglasio da je prioritet vratiti stanovnike sjevernog Izraela u njihove domove. “Niti jedna zemlja ne može tolerirati vatru na svoje stanovnike ili gradove”, poručio je. Ovakve izjave dolaze kao odgovor na stalne prijetnje sigurnosti koji predstavljaju raketni napadi Hezbolaha.

Drastične mjere u Beirutu

U petak je izraelski vojni avion izveo napad u Beirutu, usmrtivši vrhovne komandante Hezbolaha, Ibrahima Akila i Ahmeda Vahbija. Akil je bio ključan u planiranju operacija protiv Izraela. Ovaj napad dolazi nakon nestabilne situacije u regiji, gdje je 30 pripadnika Hezbolaha poginulo u prethodnim napadima.

Napeta situacija u regiji

Izrael je tokom posljednjih dana otpočeo stotine zračnih napada na ciljeve Hezbolaha. Vojska je izjavila da su ti napadi bili usmjereni ka raketnim bacačima Hezbolaha. Ove operacije ukazuju na sve veću napetost između dviju strana i strahovanja od eskalacije sukoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -