Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPDV na prve nekretnine: Borenović poziva na hitnu proceduru

PDV na prve nekretnine: Borenović poziva na hitnu proceduru

Inicijativa za ukidanje PDV-a

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović pozvao je Ministarstvo finansija da odmah dostavi zakon za ukidanje PDV-a na kupovinu ili izgradnju prve nekretnine. Ova mjera bi obuhvatila sve građane, posebno mlade i one sa nesređenim stambenim pitanjem.

Poziv SNSD-u na djelovanje

Borenović je naveo da je važno da SNSD, koji ima većinu u parlamentu, odmah zakaže sjednice oba doma. Naglasio je da je moguće završiti glasanje o ovom zakonu po hitnom postupku još ove sedmice.

Predloženi zakon se čeka godinama

Ministar finansija, Vjekoslav Amidžić, spomenuo je važnost podrške svim političkim akterima za oslobađanje od PDV-a. Borenović je istakao da je inicijativa o ukidanju PDV-a prisutna već nekoliko godina, ali nije bilo konkretnih koraka.

Potencijalne koristi za građane

Borenović naglašava da bi se, ukoliko se zakon odmah upute u proceduru, mnogi mladi parovi mogli osloboditi plaćanja PDV-a od 17%. Ova mjera bi im mogla donijeti uštede do 30.000 KM, što bi bio značajan poticaj.

Očekivanja i odgovornost od vlasti

“Na potezu su Ministarstvo finansija i skupštinska većina”, izjavio je Borenović. Istakao je da je PDP spreman da izglasa ovaj važan zakon, očekujući da će vlasti pokazati svoju iskrenost u namjeri rješavanja stambenog pitanja građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -