Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTrenutna Saobraćajna Situacija u Bosni i Hercegovini: Oprez neophodan

Trenutna Saobraćajna Situacija u Bosni i Hercegovini: Oprez neophodan

Saobraćaj bez zastoja na većini putnih pravaca

Jutros se u Bosni i Hercegovini na većini putnih pravaca saobraća bez zastoja. Kolovoz je suhi ili vlažni, ali vozači trebaju biti oprezni. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle.

Savjeti za vozače

Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni. Potrebno je održavati odstojanje između vozila te izbjegavati rizična preticanja. Također, obavezno je korištenje sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Zastoji na pojedinim dionicama

Tokom dana mogući su kraći zastoji na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Vozači trebaju poštovati privremeno postavljenu signalizaciju. Izdvajamo putne pravce: Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Poremećaji na putu Rogatica-Ustiprača

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom. Za vozila preko 30 tona saobraćaj je obustavljen.

Granični prelazi

Na graničnim prelazima, promet putničkih vozila prolazi uz kraća zadržavanja. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika.

Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača. Autobusi mogu koristiti GP Šepak. Ove informacije potvrdio je BIHAMK.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -