Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiHrabri mačak Rejnbo prešao 1.500 kilometara kako bi se vratio svojoj porodici

Hrabri mačak Rejnbo prešao 1.500 kilometara kako bi se vratio svojoj porodici

Izgubljen u Nacionalnom parku Jeloustoun

U junu ove godine, dvogodišnji mačak Rejnbo izgubio se tokom izleta svoje porodice u Nacionalnom parku Jeloustoun. Njegovi vlasnici, Suzan i Beni Angvijano, tražili su ga četiri dana bez uspjeha.

Traganje i očaj

Iako su pokušali privući njegovu pažnju koristeći prirodni zov njegove sestre, mačke Star Džezmin, nada je počela da jenjava. Na kraju su morali napustiti park, nadajući se da će rendžeri pronaći njihovog ljubimca.

Povratak iz Kalifornije

Iznenađenje je uslijedilo dva mjeseca kasnije. Angvijanovi su primili poziv iz azila za životinje u Kaliforniji. Iako su bili sumnjičavi, slika koju su dobili brzo je razriješila sve sumnje.

Rejnbo se vraća kući

Kada su stigli u azil, saznali su da je njihov mačak u potpunosti prešao put od skoro 1.500 kilometara. Iako je Rejnbo bio iscrpljen, izgubio je na težini i imao povrede na šapama, sada se oporavlja i ponovo uživa u igri.

Priča o hrabrosti

Povratak mačka Rejnboa postao je inspirativna priča o hrabrosti i upornosti. Sada se opet druži sa sestrom Star Džezmin i novim prijateljem Maksom, a njegova avantura privukla je pažnju mnogih ljubitelja životinja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -