Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUživanje u Ljetnim Temperaturama: Miholjsko Ljeto u Bosni i Hercegovini

Uživanje u Ljetnim Temperaturama: Miholjsko Ljeto u Bosni i Hercegovini

Sunčano vrijeme do kraja vikenda

Građani Bosne i Hercegovine imat će priliku uživati u sunčanom vremenu do kraja vikenda i prvog dana sljedeće sedmice. Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperature će biti znatno iznad prosjeka za septembar.

Charakteristike ovog perioda

Jedine naznake jeseni bit će jutarnje magle, naročito duž riječnih kotlina. U subotu i nedjelju očekuju se visoke temperature, uz malo vjetra, što će stvoriti pravi ljetni ambijent. Prema meteorologu Bakiru Krajinoviću, ponedjeljak će također donijeti stabilnije vrijeme sa jutarnjim temperaturama od 10 do 16 stepeni, dok će dnevne dosezati između 20 i 27 stepeni, posebno u Hercegovini.

Promjena vremena od utorka

Veće promjene u vremenskim uslovima očekuju se od utorka. Tada će doći do povećanja oblačnosti, kao i mogućih lokalnih pljuskova. I pored toga, temperature će ostati tople, u rasponu od 18 do 24 stepena.

Miholjsko ljeto

Ovaj period se u narodu naziva Miholjsko ljeto, što označava vremenske uslove koji liče na ljeto, iako je već početak jeseni. Iako dolazi do zahlađenja, toplota će se zadržati do kraja mjeseca, dok će početak oktobra donijeti promjenjivije vremenske uslove sa nižim jutarnjim temperaturama.

Očekivanja za oktobar

U oktobru se očekuju svježija jutra sa temperaturama između 2 i 6 stepeni, dok maksimalne neće prelaziti 20 stepeni. S vremenom, smanjenje temperature postat će primjetnije, naglašava Krajinović.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -