Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTradicionalni događaj "Put oko svijeta za 80 minuta" oduševio posjetitelje u Mostaru

Tradicionalni događaj “Put oko svijeta za 80 minuta” oduševio posjetitelje u Mostaru

Šarena revija kultura na Španjolskom trgu

Na Španjolskom trgu u Mostaru, u subotu je održan događaj “Put oko svijeta za 80 minuta”. Ova manifestacija organizirana je od strane Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) Mostar. Posjetitelji su imali priliku zaputiti se na putovanje kroz više od 70 zemalja.

Raznovrsne nacije i plesne izvedbe

U okviru događaja prezentirane su različite kulture i tradicije. Gledatelji su uživali u šarenoj reviji narodnih nošnji i plesovima iz Afrike, Azije, Južne Amerike i Europe. Brojni štandovi nudili su posjetiteljima razna jela, pružajući im pravi gastronomski užitak.

Poruka harmonije i zajedništva

Haris Idriz, direktor za napredak i outreach na UWC-u Mostar, istaknuo je važnost ovakvih događanja. “Ovaj događaj pokazuje da možemo surađivati bez obzira na porijeklo,” rekao je Idriz. On vjeruje da ovakve manifestacije potiču harmoniju i zajedništvo među ljudima.

Učenici dijele svoje iskustvo

Maria Paula i Ana Sofia iz Kolumbije izrazile su svoje oduševljenje Mostarom. Kažu da je inicijativa savršena prilika za interakciju i učenje o različitim kulturama. “Ponosno predstavljamo Kolumbiju kroz našu hranu,” dodaju učenice.

Posebnost dana za sve učesnike

Matea Jandrić iz Prijedora smatra događaj posebnim. “Prikazujemo različite kulture i povezujemo se,” rekla je. Feđa Temimović iz Bihaća također je istakao značaj ove manifestacije za Mostar.

UWC kao lider u obrazovanju

Kao jedini predstavnik pokreta UWC na Balkanu, Koledž ujedinjenog svijeta Mostar od 2006. godine doprinosi kulturnom životu ovog grada. Ovaj događaj uspješno povezivanje različitih kultura te promoviše globalni mir.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -