Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPrognoza vremena za naredne dane: Sunčano i ugodno uz umjerenu oblačnost

Prognoza vremena za naredne dane: Sunčano i ugodno uz umjerenu oblačnost

Vrijeme u nedjelju, 22. septembra

U nedjelju, 22. septembra, očekuje nas sunčano vrijeme. U jutarnjim satima, po kotlinama Bosne, može doći do magle. Vjetar će biti slab u Hercegovini, a na jugozapadu Bosne jugozapadni, dok će u ostatku zemlje prevladavati istočni i sjeveroistočni vjetrovi.

Jutarnje temperature će se kretati od 7 do 13 stepeni, dok će na jugu doseći do 16 stepeni. Dnevna temperatura će varirati od 18 do 24 stepena, a na jugu i do 27 stepeni.

Prognoza za ponedjeljak

Za ponedjeljak su meteorolozi najavili sunčano vrijeme s malom do umjerenom oblačnošću. Vjetar će biti slab i promjenljivog smjera. Jutarnje temperature će se kretati od 10 do 16 stepeni, dok će na jugu iznositi do 18 stepeni. Dnevne temperature bit će od 19 do 25 stepeni, a na jugu će se kretati do 27 stepeni.

Utorkovo vrijeme i mogući pljuskovi

Utorkom možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mogućim lokalnim pljuskovima. Vjetar će biti slab, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature će biti između 10 i 16 stepeni, a na jugu do 18 stepeni. Dnevne temperature će se kretati od 18 do 24 stepena.

Srijeda: Postepeno razvedravanje

U srijedu, očekujemo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s postepenim razvedravanjem tokom dana. U jutarnjim satima i dijelu prijepodneva moguće je kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni.

Jutarnje temperature ostaju iste, dok će dnevne temperature biti od 18 do 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -