Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPrivremena Obustava Saobraćaja u Sarajevu Zbog Utakmice i "Run fest 2024"

Privremena Obustava Saobraćaja u Sarajevu Zbog Utakmice i “Run fest 2024”

Mjere Bezbjednosti za Fudbalsku Utakmicu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je Rješenje o privremenoj obustavi saobraćaja. Ova obustava će trajati od 18:00 do 24:00 sata.

Obustava se odnosi na ulicu Zvorničku, od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ul. Hamdije Čemerlića. Ove mjere su uvedene radi osiguranja sigurnosti tijekom fudbalske utakmice.

Izmjene u Trolejbuskom Saobraćaju

Tokom obustave, trolejbusi će saobraćati samo na relaciji Otoka-Dobrinja. Operativni organi MUP-a odredit će tačno vrijeme trajanja obustave prema situaciji na terenu, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.

Obustava Saobraćaja zbog “Run fest 2024”

Pored fudbalske utakmice, obustava saobraćaja planirana je i u nedjelju 08.10. U tom periodu, saobraćaj će biti obustavljen u više ulica, uključujući Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića i Malta.

Obustava traje od 08:00 do 12:30 sati, što će uzrokovati izmjene u javnom gradskom prijevozu. Tramvaji će se preusmjeriti na relaciju Ilidža – Čengić Vila, a trolejbusi na relaciju Otoka – Dobrinja.

Skraćenje Linija Javnog Prijevoza

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja će biti privremeno obustavljena. Linije 18 Drvenija – Pofalići i 41 Drvenija – G.Velešići će saobraćati skraćeno do Željezničke stanice.

Detaljnije informacije o obustavama i preusmjeravanjima možete pratiti kroz saopćenja KJKP “Gras”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -