Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBoj za načelničku poziciju u Trnovu: Ibra Berilo protiv Bajre Lindova

Boj za načelničku poziciju u Trnovu: Ibra Berilo protiv Bajre Lindova

Kandidati za načelnika Trnova

U općini Trnovo (FBiH) vode se bitke za načelničku poziciju između dva kandidata. Ibra Berilo, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA), vodi kampanju iz pritvora, dok je Bajra Lindov kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Bajro Lindov i fokus na čovjeka

Bajro Lindov izjavio je da dolazi iz realnog sektora. Njegova kampanja suočava se s neobičnim izazovima, jer nema priliku da se direktno suoči s Berilom. On ističe kako će SDP i on kao kandidat staviti fokus na čovjeka.

Prioriteti i razvoj Trnova

Lindov je naglasio da će se tokom kampanje usredotočiti na turizam, pogotovo na seoski turizam. Trnovo je ruralna općina koja se sastoji od 55 naseljenih mjesta. Njegovi planovi uključuju jačanje poljoprivrede i stočarstva te promociju zdrave hrane.

Obnovljivi izvori energije i zdravstvena zaštita

U vezi s energetskim sektorom, Lindov planira otvoriti projekte vezane uz obnovljive izvore energije. Fokusirat će se na vjetroelektrane i solarne panele. Također, unapređenje zdravstvene zaštite bit će prioritet, posebno osiguranje češćih dolazaka specijalista u Trnovo.

Budućnost mladih u Trnovu

Bajro Lindov planira se boriti za povratak mladih na selo. Na pitanje o svojim šansama u bastionu SDA, rekao je: “Trudit ćemo se da postignemo što bolji rezultat”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -