Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOštra rasprava između Edina Delića i Fahrudina Skopljaka u predizbornoj debati

Oštra rasprava između Edina Delića i Fahrudina Skopljaka u predizbornoj debati

Debata u Klix Studiju

U protekli utorak, portalu Klix.ba omogućeno je pratiti predizbornu debatu između Edina Delića iz SD BiH i Fahrudina Skopljaka iz SDA. Ova rasprava održana je u Klix Studiju pod vodstvom Emela Burdžovića.

Pitanja o stanovanju i vlasništvu

Tokom debate, došlo je do oštrih pitanja između kandidata. Skopljak je upitao Delića o njegovom mjestu stanovanja, na što je Delić odgovorio da živi u Poljicama, lokaciji koja pripada gradu Lukavcu.

Navodi o stanu u Tuzli

Kasnije je Skopljak otvorio temu o navodnom stanu koji Delić posjeduje u naselju Sjenjak u Tuzli. Prema riječima Skopljaka, na ime Delića su ispostavljene fakture za toplinsku energiju. Delić je žestoko negirao te tvrdnje.

Dokazivanje vlasništva o nekretnini

Na optužbe Skopljaka, Delić je dao punomoć kojom može dokazati vlasništvo u “katastru” Grada Tuzle. On je naglasio da dokumenti iz Centralnog grijanja nisu validni za utvrđivanje vlasništva.

“Vlasništvo nad nekretninom se ne utvrđuje dokumentima iz Centralnog grijanja. Ovaj distributer nikada nije imao ugovor sa mnom”, rekao je Delić, dodajući da su informacije netačne i nepotpune.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -