Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSkandalozni konkurs za zapošljavanje vezan za Draška Lukovića

Skandalozni konkurs za zapošljavanje vezan za Draška Lukovića

Demokratska fronta optužuje Mandića

Demokratska fronta iznijela je ozbiljne optužbe protiv načelnika Centra, Srđana Mandića. Prema njihovim tvrdnjama, konkurs je stvoren s ciljem zapošljavanja Draška Lukovića, bliskog saradnika Mandića i člana Naše stranke.

Cilj konkursa

Izvori bliski ovoj stranci tvrde da je ovaj konkurs zamišljen kako bi se Luković osigurao na poziciji državnog službenika. Time bi se zbrinuo u slučaju da Mandić izgubi funkciju načelnika na predstojećim izborima.

Stranačko zapošljavanje

Demokratska fronta podsjeća na to da je 2021. godine Luković imenovan u Općinski odbor Naše stranke. Ova situacija, tvrde, je klasičan primjer stranačkog zapošljavanja, koje godinama unazad stvara probleme u institucijama.

Finansijski gubici za građane

Također, stranka ističe da je tokom Mandićevog mandata više kadrova njegove stranke nezakonito držano na ugovorima o djelu. Prema njihovim podacima, ovim postupcima je potrošeno stotine hiljada maraka javnog novca.

Poziv na promjene

Demokratska fronta apeluje na prestanak prakse zapošljavanja koja favorizuje političke stranke. Pozivaju na stvaranje jednakih prilika za sve građane, umjesto da se državna radna mjesta rezerviraju isključivo za članove partija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -