Subota, 21 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOmladinski Film Festival Sarajevo se oglasio o vezi sa Moamerom Kasumovićem

Omladinski Film Festival Sarajevo se oglasio o vezi sa Moamerom Kasumovićem

Reakcija OFF-a na ponašanje Moamera Kasumovića

Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF) osudio je nedavne postupke Moamera Kasumovića, bivšeg kreativnog direktora Festivala. Kasumović je obavljao ovu funkciju tokom 2015. i 2016. godine, ali je od tada prekinuta svaka saradnja s njim.

Nema više kontakta s Kasumovićem

Predstavnici OFF-a ističu da nakon prestanka saradnje nisu imali nikakve kontakte s Kasumovićem. Festival naglašava svoju posvećenost borbi protiv nasilja i zlostavljanja, te se strogo protivio sličnim ponašanjima.

Osuda nasilja i potreba za izmjenom zakona

Direkcija OFF-a je zgrožena činjenicom da je neko ko je bio dio jednog pozitivnog projekta spreman na nedopustive postupke. Tokom svog rada u OFF-u, Kasumović nije imao prijava ili incidenata.

“Ukoliko se ustanovi da su navodi o Kasumoviću tačni, OFF će pružiti podršku relevantnim institucijama”, naglašavaju iz Festivala. Također su pozvali emitere sadržaja s njegovim likom da odmah obustave prikazivanje tih materijala.

Insistiranje na transparentnosti i pravdi

Festival traži hitnu reviziju zakonskih propisa, kako bi se svi prestupnici, uključujući Kasumovića, javno objavljivali. Ovo je u skladu s njihovom politikom osude nasilja i zlostavljanja u društvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -