Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHForto izazvao buru: Arogantna izjava o zaduživanju Bosne i Hercegovine

Forto izazvao buru: Arogantna izjava o zaduživanju Bosne i Hercegovine

Provokativna izjava predsjednika Naše stranke

Predsjednik Naše stranke, Edin Forto, izazvao je oštre reakcije svojim izjavama na sjednici koju su zajednički održali SDP, NiP i NS. Kazao je kako će nastojati dodatno zadužiti Bosnu i Hercegovinu. Ova izjava, smatraju neki, otkriva buduću politiku Trojke.

Reakcija Smajića na Fortovu izjavu

Potpredsjednik NS Smajić je istakao da je Forto time “uživo potopio” premijera Nikšića. Nikšić je, prema Smajiću, neuvjerljivo obrazlagao smanjenje zaduženja Federacije BiH. Također se pita da li to znači da Nikšić ne govori istinu ili da Trojka ima unutarnje probleme.

Poticanje nervoze među političarima

Smajić je primijetio i nervozu ministra vanjskih poslova, Bisere Turković, koja se činila očiglednom. Komentirajući njene izjave, Smajić naglašava da umjesto činjenica, ministrica se bavi politikanstvom.

Problemi u diplomatskim relacijama

Osim toga, Smajić se osvrnuo na to da, dok se ističe značaj SAD kao ključnog partnera BiH, upražnjene pozicije u ambasadi u Washingtonu još nisu popunjene. Navedeno je i da je Ministarstvo vanjskih poslova predložilo smanjenje plata diplomatama, uključujući i one u Americi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -