Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPredstojeći izbori u Tuzli: Četiri kandidata za gradonačelnika

Predstojeći izbori u Tuzli: Četiri kandidata za gradonačelnika

Kandidati za gradonačelnika Tuzle

U Tuzli se održavaju izbori za gradonačelnika, a četiri kandidata se bore za ovu poziciju. Aktuelni gradonačelnik Zijad Lugavić predstavlja SDP BiH, dok su ostali kandidati Zoran Blagojević iz SDA, Derviš Čičko iz Stranke za BiH i Tihomir Mihajlović iz SNSD-a.

Realizovani projekti Zijada Lugavića

Zijad Lugavić je za naš medij predstavio brojne projekte koje je realizirao tokom svog mandata. Naglašava da je sanirano više od 50 kilometara cesta i otvoreno mnogo novih radnih mjesta. Pomoć mladima i podrška novoregistriranim kompanijama također su bili prioriteti.

Socijalna pitanja i podrška marginaliziranim grupama

Lugavić ističe bitnost pomoći socijalnim kategorijama i boračkim udruženjima. Organizacija “Koraci nade” dobila je podršku za djecu s poteškoćama u razvoju. On također naglašava važnost finansiranja Sigurne kuće za žene žrtve nasilja.

Razvoj turizma i kulturne manifestacije

Grad je zabilježio veliki uspjeh kroz manifestacije “Ljeto u Tuzli“ i “Zima u Tuzli“, privlačeći više od 100.000 posjetitelja. Ovaj uspjeh također je doprinio ekonomskom razvoju Tuzle.

Planovi za budućnost

Lugavić najavljuje deset ključnih tačaka u svom programu, fokusirajući se na unapređenje životnih uvjeta, ekološke aspekte i potporu lokalnim poduzetnicima. Planira ulagati u energiju iz obnovljivih izvora i modernizirati komunalnu infrastrukturu.

Pomoć mladima i digitalizacija

Posebna pažnja bit će posvećena mladima, osiguravajući im da ostanu u Tuzli. Planiraju se digitalizacija i inovacije, kao i podrška nevladinim organizacijama mladih.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -