Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTroika odgovara na napade: Nikšić, Forto i Konaković demantovali laži o prezaduženosti

Troika odgovara na napade: Nikšić, Forto i Konaković demantovali laži o prezaduženosti

Odbacivanje lažnih tvrdnji

Lideri stranaka trojke, Nermin Nikšić (SDP), Edin Forto (Naša stranka) i Elmedin Konaković (NiP), održali su konferenciju za medije kako bi demantovali optužbe o prezaduženosti. Ove tvrdnje najčešće dolaze od stranaka SDA predvođene Bakirom Izetbegovićem i DF-om uz Željka Komšića na čelu.

Podaci i argumenti

Nikšić je naglasio da je odlučio preuzeti odgovornost i raditi na rješavanju problema. Kazao je da je ministrima zabranio da se pozivaju na prošle uprave, te da su dužni provoditi obaveze i izvještavati nadležni organ.

Budžet Federacije BiH

Tokom izlaganja, Nikšić je poručio da se ukupni dug FBiH smanjio za četiri posto tokom mandata sadašnje vlade. Dodao je da je prva odgovornost da se rade pozitivni trendovi, a ne govore neutemeljene stvari.

Opozicija u fokusu

Forto je kritikovao opozicione stranke zbog opstrukcija u razvojnim projektima, ističući da su to činile dok su bile na vlasti. Konaković je istakao da su tvrdnje o izdaji neutemeljene i da je vrijeme za argumentovano razbijanje laži.

Poziv na odgovornost

Na kraju, Konaković je pozvao lidere SDA i DF-a na javni dijalog o važnim pitanjima. Smatra da izbjegavanje debate znači odbijanje odgovornosti i suočavanje s istinom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -