Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaradnja između Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije i BiH: Fokus na jačanje...

Saradnja između Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije i BiH: Fokus na jačanje pravosudnog sistema

Pregovaranje o zajedničkim projektima

Na nedavnom sastanku diskutovano je o obimu poslova koje Nacionalna kriminalistička agencija Velike Britanije obavlja u Bosni i Hercegovini. Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji sa policijskim institucijama, kao i o mogućnostima uspostavljanja veze s pravosudnim institucijama.

Modernizacija tužilaštva u Kantonu Sarajevo

U fokusu sastanka bili su i projekti koji se mogu realizovati u policijskim agencijama. Naglašena je potreba za korištenjem modernih tehnologija u istragama organiziranog kriminala i korupcije.

Jačanje operativne saradnje

Posebna pažnja posvećena je izgradnji međusobne operativne saradnje institucija. Ovo je ključno za jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Pozitivni rezultati dosadašnje saradnje

Sastanku je prisustvovao tužilac Nermin Keranović, koji se specijalizirao za kompjuterski kriminal. Istaknuta je uspješnost saradnje Nacionalne kriminalističke agencije i policijskih agencija u BiH.

Zahvalnost za podršku

Glavna tužiteljica izrazila je zahvalnost Vladi Velike Britanije za podršku policijskim i pravosudnim institucijama u BiH. Dogovoreni su i daljnji modaliteti saradnje i razmjena iskustava.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -