Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVatikan priznao duhovne plodove Međugorja, ali ne i ukazanja

Vatikan priznao duhovne plodove Međugorja, ali ne i ukazanja

Priznanje duhovnih plodova

Nakon nedavne odluke Vatikana, biskup mostarsko-duvanjski, mons. Petar Palić, izjavio je da priznanje “duhovnih plodova” Međugorja ne uključuje ukazanja. On je naglasio važnost ovih plodova za vjernike, čime bi se trebali osloboditi pritiska očekivanja nadnaravnih manifestacija.

Fokus na pastoralnom životu

Biskup Palić je također istakao da je važno prepoznati pozitivne aspekte svakog fenomena. Ukratko, naglasio je da se fenomeni moraju razmatrati u kontekstu osobne vjere i duhovnog rasta. On vjeruje da vjernici trebaju izgraditi svoju vjeru na čvrstim temeljima, kao što su Sveto pismo i tradicija Crkve.

Dalji koraci u Međugorju

Razgovarajući o potpori duhovnim plodovima, biskup je naveo da su molitva, euharistijsko klanjanje i ispovijed ključni elementi vjerskog života. Apostolski vizitator će pratiti ova pastoralna događanja i usmjeravati daljnje korake u Međugorju.

Mjesto Međugorja u biskupiji

Na kraju, mons. Palić je napomenuo da Međugorje ostaje u okviru mostarsko-duvanjske biskupije. O proglašenju Međugorja svetištem se za sada ne razmišlja, jer to zahtjeva određena pravna i proceduralna ulaganja.

Podsjećamo, Vatikan je prethodno priznao pozitivne plodove Međugorja, ali nije potvrdio nadnaravnost navodnih ukazanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -