Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHProblemi u Budžetu i Protesti u Federaciji BiH: Ključne Aktuelnosti iz Regije

Problemi u Budžetu i Protesti u Federaciji BiH: Ključne Aktuelnosti iz Regije

Neusaglašeni Plan rasta i gubljenje sredstava

U poslednjim danima, na državnom nivou aktuelno je slanje Plana rasta prema Briselu. Ovaj plan nije usaglašen, što bi moglo dovesti do gubitka od 70 miliona eura. Ova situacija dodatno opterećuje finansijsku stabilnost zemlje.

Deficit Budžeta FBiH izaziva kritike

Na federalnom nivou, Vlada FBiH suočava se s deficitom od 1,1 milijardi KM. Ovaj značajan iznos uzrokuje brojne kritike prema vladajućoj koaliciji. Deficit negativno utiče na javne usluge i socijalne programe.

Protest Saveza logoraša BiH

Proteklog dana ispred Vlade FBiH održan je protest Saveza logoraša BiH. Ovi aktivisti traže hitan sastanak sa premijerom Nikšićem i Vladom FBiH kako bi izložili svoje zahteve i zabrinutosti.

Protesti zdravstvenih radnika u Sarajevu

Na nižem nivou, protesti zdravstvenih radnika obilježili su situaciju u Kantonu Sarajevo. Ovi radnici neslagaju se s odlukama u vezi sa povećanjem plata. Naša stranka se protivi ovom povećanju, dok njihovi koalicioni partneri podržavaju suprotnu stranu.

Aktuelna dešavanja ukazuju na duboke socijalne i ekonomske probleme koji muče Federaciju BiH, a građani zahtijevaju hitne promjene.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -