Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKonaković o Izbornom Zakonu i Političkim Previranjima u BiH

Konaković o Izbornom Zakonu i Političkim Previranjima u BiH

Konstitutivni sastanak u Neumu

Na nedavnom sastanku u Neumu, predsjednik SDA je naglasio konstruktivnu ulogu svoje stranke u stabilizaciji odnosa. Međutim, izjava je izazvala uznemirenost kod Elmedina Konakovića, koji se osvrnuo na kontradiktornosti izjava.

Kritika SDA i Izborni zakon

Konaković je istakao da je Izetbegović, nakon sastanka, spomenuo da su Bošnjaci imali manje pozicija nego HDZ, što je, prema njegovim riječima, točna tvrdnja. Smatra da se vodi kampanja od strane ljudi sa obavještajnom prošlošću, koja koristi nekorektne metode.

Finansijska pitanja i budžetske odluke

Naglašavajući važnost budžeta, Konaković je objasnio da su usvojena dva budžeta koja su poboljšala uvjete za članove državnih agencija, uključujući Graničnu policiju.

Odluke Ustavnog suda

Prema njegovim riječima, odluke Ustavnog suda vezane za državnu imovinu i Izborni zakon su značajne. Istakao je da je imenovanje Marina Vukoje hrabra odluka koja otvara nova pitanja o političkoj dinamici.

Servilnost Trojke

Konaković je reagovao na optužbe o servilnosti Trojke, ističući da SNSD i HDZ, u međuvremenu, imaju manje delegata u Domu naroda nego ranije. Ove promjene daju naslutiti nove političke strategije u zemlji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -