Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOdrživost Koalicije Trojke na Pres Konferenciji: Ključne Teme i Poruke

Održivost Koalicije Trojke na Pres Konferenciji: Ključne Teme i Poruke

Pres Konferencija Koalicije Trojke

Predsjednici stranaka Trojke, Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (Naša stranka), održali su press konferenciju. Ova konferencija bila je posvećena aktuelnim pitanjima u Bosni i Hercegovini, uključujući unutarstranačke odnose.

Rad Vlade FBiH i Dugovi

Nermin Nikšić je govorio o važnosti rada Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. On je iznio podatke o dugovanjima FBiH. Nikšić je istakao hitnost rješavanja finansijskih obaveza.

Makroekonomska Situacija u FBiH

Edin Forto je osudio tvrdnje o prezaduženosti Kantona Sarajevo i Federacije. “Jel se iko bavi makroekonomijom osim ovih iz opozicionih stranaka?”, upitao je Forto. Naglasio je potrebu za pozitivnim promjenama bez dugog čekanja.

Poziv na Sučeljavanje Opoziciji

Elmedin Konaković je istakao da lažne kampanje dominiraju političkom scenom. On je pozvao predsjednike SDA i DF-a, Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, na javno sučeljavanje. “U vašim medijima, pred kamerama ili kako god žele,” naglasio je Konaković.

Ova press konferencija je još jednom pokazala zajedničku posvećenost lidera koalicije na rješavanju važnih pitanja za građane BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -