Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZavršna konferencija EU projekta za zapošljavanje mladih u IT sektoru

Završna konferencija EU projekta za zapošljavanje mladih u IT sektoru

Konferencija o zapošljavanju mladih

U utorak, 24. septembra, u 11 sati, održat će se završna konferencija EU projekta „Podrška mladima pri zapošljavanju u IT sektoru“. Događaj će se održati u hotelu Buna, blizu Mostara.

Ciljevi projekta

Cilj projekta je smanjenje nesrazmjera između visoke nezaposlenosti mladih i potreba kompanija u IT sektoru. Ovaj projekt provodi Lokalno partnerstvo Mostar, koje čini nekoliko organizacija, uključujući Asocijaciju za gospodarski razvitak REDAH.

Partneri na projektu

Osim REDAH-a, partneri su Grad Mostar, Sveučilište u Mostaru, IT odjel d.o.o. Mostar i Služba za zapošljavanje HNŽ-a. Lokalno partnerstvo Mostar uspostavljeno je u okviru šireg programa zapošljavanja.

Financiranje i značaj projekta

Projekt je dio inicijative koju podržava Evropska unija. Ukupno financiranje iznosi 6 miliona eura, a provodi ga Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovi projekti nastoje poboljšati zapošljavanje u lokalnim zajednicama kroz osnaživanje lokalnih partnerstava.

Na kraju

Očekuje se da će konferencija privući brojne učesnike, a njen cilj je razviti efikasne mehanizme za pristup formalnom zapošljavanju. To predstavlja važan korak u poboljšanju tržišta rada u regiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -