Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHJutro u Bosni i Hercegovini: Saobraćaj po pretežno suhim kolovozima

Jutro u Bosni i Hercegovini: Saobraćaj po pretežno suhim kolovozima

Saobraćajna situacija rano ujutro

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po pretežno suhim i mjestimično vlažnim kolovozima. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, osim u gradskim centrima gdje je promet pojačan.

Upozorenja za vozače

Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na dionicama. Preporučuje se dodatna opreznost prilikom vožnje, posebno u brdovitim okruzima.

Radovi na putnim pravcima

Trenutno su u toku radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica. Saobraćaj je usporen, a vozila se propuštaju naizmjenično svakog dana od 08 do 16 sati.

Također, rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari se odvija na magistralnom putu Kladanj-Živinice, gdje se saobraća uz postavljene semafore. Otežano je i na magistralnim putovima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Ograničenja na mostovima i graničnim prelazima

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila teža od 30 tona ne mogu proći. Dodatno, putnička vozila na graničnim prelazima ne čekaju duže od 30 minuta, dok je za teretna vozila preko 5 tona zabranjen ulaz na granični prelaz Karakaj kod Zvornika.

Teretna vozila su preusmjerena na granične prelaze Bratunac ili Rača. Autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -