Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSarajevo postaje globalni centar plastične hirurgije

Sarajevo postaje globalni centar plastične hirurgije

Kongres plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije

U Sarajevu se održava prestižni kongres koji okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Ovaj događaj omogućava razmjenu znanja i inovacija među stručnjacima sa šest kontinenata.

Organizatori i domaćin

Kongres je organizovan u saradnji s međunarodnim udruženjima kao što su ICOPLAST, ESPRAS, BAFPRAS i FIS. Domaćin ovog značajnog događaja je Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga Bosne i Hercegovine (UPREKBiH).

Predavanja i teme

Stručnjaci će se okupiti u hotelu Hills na Ilidži, gdje će učestvovati u brojnim predavanjima i diskusijama. Teme koje će biti obrađene uključuju estetsku hirurgiju, mikrohirurgiju, rekonstrukciju dojke i kozmetičke tretmane.

Glavni govori i međunarodna saradnja

Predsjednik kongresa, prof. dr. Reuf Karabeg, naglasio je da će Sarajevo postati centar inovacija u plastičnoj hirurgiji tokom naredna četiri dana. Učesnici uključuju preko 300 stručnjaka i predavača iz vodećih svjetskih medicinskih centara.

Globalna povezanost u medicini

Prema riječima prof. dr. Ahmeda Khashabe, predsjednika ICOPLAST-a, kongres predstavlja izuzetnu priliku za povezivanje i razmjenu iskustava među stručnjacima iz različitih dijelova svijeta.

Potvrda Sarajevu kao naučnom centru

Ovaj događaj dodatno potvrđuje status Sarajeva kao regionalnog i međunarodnog centra nauke, pružajući savršenu platformu za profesionalni razvoj i nova partnerstva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -