Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOštre reakcije na izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza

Oštre reakcije na izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza

Ambasada SAD u BiH kritikuje ministra Heleza

Na posljednji istup ministra odbrane BiH, Zukana Heleza, reagovala je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. U saopćenju su jasno izrazili nezadovoljstvo njegovim stavovima, ocjenjujući ih kao “groznu izdaju prijateljstva NATO-a i BiH”.

Reakcije političara iz BiH

Bakir Hadžiomerović, istaknuti političar, izrazio je zabrinutost zbog Heleza. On tvrdi da je antiamerička histerija počela sa Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a. Hadžiomerović ističe da bi ministar trebao biti svjestan svojih izjava i njihovih posljedica.

Podrška prijateljstvu s Amerikom

Hadžiomerović je naglasio da Nijedan ozbiljan prijatelj BiH nije važniji od Sjedinjenih Američkih Država. On smatra da se određeni političari, uključujući iz SDA i DF-a, priklanjaju Dodikovoj retorici umjesto da rade na jačanju odnosa s Amerikom.

Budućnost odnosa s NATO-om

Politički sagovornici ukazuju na potrebu za kontinuiranom podrškom NATO putu. Izgleda da su neki političari spremni da zanemare ključne saveznike zbog trenutnih političkih interesa. Ovakvi stavovi mogu značajno utjecati na budućnost BiH unutar euroatlantskih integracija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -