Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUtjecaj političke retorike na ekonomske uvjete u Bosni i Hercegovini

Utjecaj političke retorike na ekonomske uvjete u Bosni i Hercegovini

Različiti aspekti društvenog života

Na nedavnom skupu razmatrane su različite perspektive organizacije društvenog života. Izlagači su istakli političke, sociološke i ekonomske aspekte važnosti ove teme, prema pisanju portala Preporod.

Politička retorika i ekonomski uvjeti

Dr. Admir Čavalić, ekonomista i zastupnik u Parlamentu BiH, ukazao je na direktan utjecaj političke retorike na ekonomske uvjete u zemlji. Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina predstavlja klasičan primjer gdje politika oblikuje ekonomske prilike.

Problemi s investicijama

Čavalić je naveo da su strani i domaći investitori oprezni. “Politička situacija ne podržava stabilnost i predvidljivost potrebnu za investicije,” objasnio je. To rezultira time da investitori, bez obzira na državu iz koje dolaze, izbjegavaju ulaganje u našu zemlju.

Stabilnost kao ključni faktor

Profesor Amer Osmić sa Fakulteta političkih nauka govorio je o utjecaju političke retorike na mlade ljude. Naglasio je kako percepcija mladih odražava trenutne političke prilike u zemlji.

Na kraju, potrebno je stvoriti stabilnije poslovno okruženje kako bi se privukli investitori. To je ključno za ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -