Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZoran Blagojević: Tuzla gubi multietničnost, potreban gradski holding za spas preduzeća

Zoran Blagojević: Tuzla gubi multietničnost, potreban gradski holding za spas preduzeća

Gubitak multietničnosti Tuzle

Kandidat za gradonačelnika Tuzle, Zoran Blagojević, nedavno je iznio zabrinjavajuće tvrdnje o gradu. U razgovoru za Klix.ba, istakao je da Tuzla gubi svoj multietnički identitet. Ovaj stav naišao je na oštre reakcije opozicije.

Reakcije političkih stranaka

Na njegove izjave reagirali su iz SDP-a i Naše stranke. Ove političke stranke negiraju navode o gubitku multietničnosti. SDA se također uključila u raspravu, optužujući SDP za širenje straha među građanima.

Optužbe i argumenti

Iz SDA su poručili kako SDP koristi izmišljene neprijatelje da bi osigurao glasove. “Ovo nije prvi put da se plasiraju neistine o Tuzli i njenoj kulturi,” naglasili su iz SDA. Blagojević je također predložio privatizaciju javnih preduzeća kroz formiranje gradskog holdinga, što je dodatno zakuhalo situaciju.

Održavanje Panonskih jezera

SDP je reagirao i na tvrdnje o privatizaciji Panonskih jezera, poručujući da to nikako neće dozvoliti. Ističu da je spasivanje tih javnih preduzeća ključna tačka njihove kampanje.

Budućnost Tuzle

U svjetlu ovih izjava, budućnost Tuzle ostaje neizvjesna. Građani će imati priliku odlučiti o smjeru razvoja njihovog grada na predstojećim izborima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -