Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSaobraćajne Informacije za Vozače u Bosni i Hercegovini

Saobraćajne Informacije za Vozače u Bosni i Hercegovini

Uslovi na putevima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. Vozači se upozoravaju na mogućnost odrona.

Preporučuje se vožnja s maksimalnim oprezom i izbjegavanje rizičnih preticanja. Pazite na sigurnost sebe i drugih učesnika u saobraćaju.

Rekonstrukcija mosta u Stuparima

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu Kladanj-Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično, uz postavljene semafore. Ove promjene mogu uzrokovati zastoje, stoga budite strpljivi.

Sanacioni radovi na drugim putevima

Sanacioni radovi su aktuelni i na drugim magistralnim putevima, kao što su Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Ograničenja zbog oštećenja mosta

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen. Vozači se mole na razumijevanje.

Granični prelazi bez zadržavanja

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Međutim, zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona na GP Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -