Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Oblačno i kišovito

Vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu: Oblačno i kišovito

Današnje vrijeme

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Povremeno će padati slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren, a dolazi iz istočnog i sjeveroistočnog pravca.

Jutarnje temperature će se kretati od 8 do 14 stepeni, dok će na jugu dostizati do 18 stepeni. Dnevne temperature varirat će od 14 do 20 stepeni, a na jugu čak do 24 stepena.

Prognoza za četvrtak

U četvrtak, očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Moguće su grmljavinske nepogode. Vjetar će ostati slab do umjeren, sa istim pravcem kao i prethodnog dana.

Temperatura ujutro će se kretati od 9 do 15 stepeni, sa južnim dijelovima koji mogu dostići do 18 stepeni. Dnevna temperatura bit će od 15 do 21 stepen, a na jugu do 23 stepena.

Vrijeme za petak i subotu

Petak donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar će biti slab, uglavnom sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnje temperature će se kretati od 10 do 16 stepeni, dok će na jugu biti do 18 stepeni. Dnevne temperature varirat će od 16 do 22 stepena, a na jugu čak do 26 stepeni.

Subota će biti umjereno do pretežno oblačna, uz mogućnost lokalnih pljuskova, posebno u centralnim i istočnim dijelovima Bosne.

Jutarnje temperature će biti od 8 do 14 stepeni, dok će dnevne temperature varirati od 12 do 18 stepeni, s južnim dijelovima koji dostižu do 22 stepena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -