Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDebata kandidata za gradonačelnika Tuzle: O idejama i izazovima lokalne sredine

Debata kandidata za gradonačelnika Tuzle: O idejama i izazovima lokalne sredine

Predstavljanje kandidata

U utrci za poziciju gradonačelnika Tuzle učestvuju četiri kandidata. Zijad Lugavić je prijedlog SDP Tuzla, Zoran Blagojević predstavlja SDA, Derviš Čičko je iz Stranke za BiH, dok je Tihomir Mihajlović kandidat SNSD-a. Mihajlović se nije pojavio na debati koja je održana večeras.

Diskusija o infrastrukturnim pitanjima

Kandidati su se fokusirali na razvoj gradske infrastrukture. Blagojević je naglasio da Tuzla nema svoje javno preduzeće za javni prijevoz. Planira prekinuti ugovor s trenutnim prevoznikom i oformiti gradsku firmu. Naglasio je potrebu za besplatnim ili jeftinim vožnjama za određene kategorije stanovništva.

Ekološki i održivi razvoj

Lugavić je istakao da će nastaviti raditi na unapređenju održivog razvoja. Njegov plan uključuje proširenje zelenih površina i izgradnju biciklističkih staza. Također, spomenuo je produženje južne saobraćajnice i inkluzivne elemente za osobe s invaliditetom.

Izazovi zapošljavanja mladih

Čičko je kritikovao trenutnu gradsku upravu zbog nezadovoljavajućih uvjeta za zapošljavanje. Istakao je potrebu za novim industrijskim zonama. Blagojević je dodao da je neophodno osigurati šanse za mlade parove kako bi lako došli do stambenog prostora.

Zaključak debate

Debata je podijelila kandidate u pogledu njihovih planova i viđenja budućnosti Tuzle. Neizvjesnost u pogledu potencijalnog razvoja grada ostaje ključna tema pred nadolazeće izbore.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -