Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetEksplozije u Beirutu: Hezbollah okrivljuje Izrael, panika među građanima

Eksplozije u Beirutu: Hezbollah okrivljuje Izrael, panika među građanima

Vrijeme i mjesto napada

Eksplozije su se dogodile u 15:45 sati po lokalnom vremenu, u južnom dijelu Beiruta i drugim područjima Libana. Prvi svjedoci su primijetili dim iz džepova hlača ljudi, što je prethodilo manjoj eksploziji.

Opis događaja

Na snimku sa sigurnosne kamere vidi se trenutak kada je došlo do eksplozije u džepu hlača jednog muškarca, dok je stajao ispred kase. Svjedoci su izjavili da je zvuk eksplozije ličio na pucnjeve ili vatromet.

Posljedice i povrijeđeni

Agencija Reuters javlja da su se eksplozije nastavile sat vremena nakon inicijalnog incidenta. Ubrzo nakon napada, mnogi ljudi su se uputili ka bolnicama širom Libana, a situacija je bila izuzetno konfuzna.

Identitet povrijeđenih

Neimenovani sigurnosni izvori potvrđuju da su među povrijeđenima sinovi visokih zvaničnika Hezbollaha. Iranski ambasador, Mojtaba Amani, zadobio je povredu i nalazi se na bolničkom posmatranju. Srećom, šef Hezbollaha Sayyed Hassan Nasrallah nije povrijeđen.

Okrivljavanje Izraela

Hezbollah je zločin pripisao Izraelu, ali se zvaničnici Izraela još uvijek nisu oglasili povodom ovog događaja. Načina na koji su pejdžeri eksplodirali ostaje nejasan.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -