Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGradonačelnik Delić: Postignuća i izazovi u razvoju Lukavca

Gradonačelnik Delić: Postignuća i izazovi u razvoju Lukavca

Mandat i profesionalna karijera

Delić je gradonačelnik Lukavca već dva mandata. Osim političkog angažmana, zaposlen je kao redovni profesor na Univerzitetu u Tuzli. Njegova specijalnost je Geookolinski inženjering, a član je redakcijskog odbora uglednog žurnala Mining and Mineral Engineering.

Certifikati i ekspertiza

Posjeduje evropski certifikat za edukaciju u oblasti energetske efikasnosti. Također, nalazi se na listi međunarodnih eksperata za energetske efikasnosti i borbu protiv klimatskih promjena.

Fahrudin Skopljak – političko iskustvo

Fahrudin Skopljak je aktuelni delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Završio je Ekonomski fakultet i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Njegov radni angažman uključuje poslove u Islamskoj zajednici i Vladi Tuzlanskog kantona.

Realizovani projekti i budžetska stabilnost

Delić je istaknuo da nema dovoljno vremena da pobroji sve projekte tijekom svog mandata. Prema riječima gradonačelnika, općinski budžet se udvostručio, poraslavši sa 12 na 24 miliona KM.

Problemi u vodosnabdijevanju

Govoreći o problemu vodosnabdijevanja, Delić je naveo da četiri godine nisu dovoljne za rješavanje ovog ključnog pitanja. Optužuje stranku SDA za pojavu ovog problema. Međutim, uvjerava da su već osigurane dozvole i finansijska sredstva za izgradnju fabrike pitke vode.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -