Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSkandal na Gradskom groblju: Prevaranti profitirali na grobnim mjestima

Skandal na Gradskom groblju: Prevaranti profitirali na grobnim mjestima

Izvještaj o prevarama na Gradskom groblju

Prema informacijama koje je iznio Draško Stanivuković, prethodno rukovodstvo “Gradskog groblja” činilo je nezamislive stvari. Naime, preprodavalo je grobna mjesta pod imenom članova svojih porodica. Sav novac od tih transakcija zadržavali su za sebe, ostavljajući preduzeće u milionskom minusu.

Stvarnost zauzetih grobnih mjesta

Stanivuković je naglasio da su grobna mjesta koja se u dokumentima vode kao slobodna, zapravo zauzeta. Ove tvrdnje iznio je tokom obilaska “Gradskog groblja” sa novim direktorom Aleksandrom Milakovićem.

Politika brdovitog Balkana

U svom video snimku, Stanivuković je istakao: “Politika brdovitog Balkana ne pamti ovaj primjer. Zarađivali su na mrtvim ljudima, na ožalošćenim porodicama.” Njegove riječi ukazuju na ozbiljnost situacije koja se mora istražiti.

Nedostatak sredstava i neispravni izvještaji

Aleksandar Milaković, novi direktor, objasnio je da preduzeće ima manjak od oko 700.000 KM. Oko 200 grobnica, prema njegovim riječima, prodano je, ali novac nikada nije evidentiran na račun preduzeća.

Odgovornost bivših direktora

Stanivuković je naveo da se sve navedeno dešavalo tokom mandata bivših direktora Željka Grbića i Gorana Selaka. Ovaj skandal poziva na hitnu istragu i odgovornost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -