Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHObilježavanje 29. godišnjice oslobođenja Bosanske Krupe

Obilježavanje 29. godišnjice oslobođenja Bosanske Krupe

Prije 29 godina

Na današnji dan, Bosanska Krupa obilježava oslobođenje koje se desilo prije 29 godina. Tada su jedinice 5. korpusa Armije Republike BiH oslobodile grad nakon tri i pol godine okupacije. Ovaj važan historijski trenutak svake godine se obilježava u okviru manifestacije “Septembarski dani slobode”.

Počast herojima

Danas je program započeo polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju. Ovim činom odano je poštovanje borcima koji su izgubili živote u borbi za slobodu ovog grada. Nakon toga, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa.

Poruke o snazi i hrabrosti

Predsjedavajući Gradskog vijeća, Alen Lipovača, naglasio je značaj očuvanja uspomena na heroje. Istakao je da ovaj dan simbolizira snagu i istrajnost građana. Gradonačelnik Armin Halitović je također izrazio zahvalnost borcima koji su se borili za slobodu Bosanske Krupe i cijele BiH.

Sportska dvorana i koncert

Poslijepodnevni dio programa obilježit će otvaranje Gradske sportske dvorane. Ova dvorana, koja je dugo čekana, pružit će prostor za razne sportske aktivnosti. Proslava će se završiti večernjim koncertom grupe Hari Mata Hari i rođendanskom tortom koja će biti poslužena u 19 sati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -