Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTuzla se oprašta od generacije VIIIc, obilježavanje tragičnih sudbina

Tuzla se oprašta od generacije VIIIc, obilježavanje tragičnih sudbina

Pismo bivših učenika VIIIc razreda

Redakciji BH reportera stiglo je emotivno pismo bivših učenika VIIIc razreda Osnovne škole Albin Herljević iz Tuzle. Pismo nosi tužnu poruku o preranom gubitku sugrađanina Amera Šehića, koji je preminuo u 39. godini.

Prijatelji se sjećaju

Bivši učenici su odlučili odati počast Ameru i njegovom bratu Azuru. Pored njih, sjetili su se i svojih kolega koji su prerano napustili ovaj svijet. Generacija VIIIc svjesna je teških sudbina koje su zadesile njihovo odjeljenje.

Tragične sudbine

Prva tragedija dogodila se 1999. godine kada je odjeljenje napustila Mirela Petrovac, odlična učenica. Učenici su doživjeli težak gubitak i uslijedila su nova šokantna saznanja. Adnan Spahić, omiljeni drug, pretrpio je povrede u saobraćajnoj nesreći i, nažalost, preminuo 2004. godine.

Crna godina 2013.

Godina 2013. bila je posebno teška. U toj godini su izgubili tri prijatelja, uključujući Šejlu Spasojević, koja je izgubila život na tragičan način. Posljednji gubici pogodili su i Nihad Čakišića i Maria Mićanovića, što je dodatno slomilo duh razreda.

Nadam se boljem sutra

Generacija VIIIc, uz podršku razrednika Salkovića Ismeta, nosi težak teret sjećanja na izgubljene prijatelje. Iako su trebali slaviti 25 godina mature, bolna sjećanja na izgubljene generacije ostaju. Njihov apel je da se svi skupa mole za zdravlje i sigurnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -