Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVlada FBiH otvorena za dijalog sa umirovljenicima, ali ne pristaje na ucjene

Vlada FBiH otvorena za dijalog sa umirovljenicima, ali ne pristaje na ucjene

Premijer o standardu umirovljenika

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, komentirao je stanje umirovljenika tijekom posjete II. Centralnom Bussines Forumu u Vitezu. On je naglasio kako je potrebno unaprijediti standard umirovljenika, ali uz realnu analizu trenutne situacije.

Usklađivanje mirovina prema zakonu

Nikšić je istaknuo da je Vlada ispunila sve obaveze vezane za usklađivanje rasta mirovina prema postojećem zakonu. On je dodao da su umirovljenici razumjeli aktuelne okolnosti, ali su se njihova očekivanja povećala.

Oprez prema ucjenama i prijetnjama

Premijer je izjavio da Vlada FBiH ne pristaje na politiku ucjena. Iako su otvoreni za razgovore o izmjenama zakona, ne žele reagirati na pritiske ni populističke izjave.

Prosvjedi umirovljenika

Umirovljenici su najavili prosvjede za 3. listopada ispred zgrade Vlade u Sarajevu, tražeći povećanje mirovina. Nikšić je rekao da ti protesti neće uticati na obaveze Vlade jer ona razmatra interese svih građana.

Odgovornost prema svim kategorijama građana

Premijer je naglasio da proračun pripada svim građanima, uključujući i ratne vojne invalide, obitelji šehida te druge kategorije. Svaka promjena mora biti pravedna i uključiva za sve.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -