Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOtmjeno sjećanje: Prijatelji se prisjećaju preminulih školaraca i odaju im počast

Otmjeno sjećanje: Prijatelji se prisjećaju preminulih školaraca i odaju im počast

Pismo sjećanja i tuge

Uredništvu Bh. reportera obratili su se prijatelji koji su izgubili mnoge školske drugove. Pismo je inspirisano tragičnom sudbinom Amera Šehića, koji je preminuo iznenada u 39. godini. Njihova emocije prenose posebne uspomene na dva prijatelja, Amera i njegovog brata Azura, te druge koji su prerano napustili ovaj svijet.

Poražavajuće gubitke iz prošlosti

U pismu se prisjećaju 1999. godine kada su se, na kraju srednjoškolskog obrazovanja, pozdravili u hotelu “Bristol”. Nisu tada ni slutili što će ih zadesiti. Prva među izgubljenima bila je Mirela Petrovac, talentovana i cijenjena učenica koja nije doživjela svoj 20. rođendan. Njihovo šokantno iskustvo nastavilo se s tragedijom vezanom za Adnana Spahića, poznatog kao Teča.

Teča – omiljeni prijatelj

Adnan je bio voljen od strane svih. Nakon saobraćajne nesreće, prijatelji su se molili za njegov oporavak. Nažalost, umro je 2004. godine od posljedica nesreće, ostavljajući dubok trag u srcima svojih prijatelja. Njegovo ime uvek će pamtiti s tugom i ljubavlju.

Još bolnih gubitaka

Nakon tih tragičnih godina, prijatelji su se nadali da će zloćudne sudbine prestati. Nažalost, tokom 2013. godine izgubili su još troje drugara, čime su njihov VIIIc razred oslabili za svega šest učenika. Ova situacija podsjeća na prolaznost života, i njihov bol ostaje vječna uspomena.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -