Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOproštaj od vizionara Muhameda Šaćiragića u Sarajevu

Oproštaj od vizionara Muhameda Šaćiragića u Sarajevu

Komemoracija u Bosanskom kulturnom centru

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održana je komemoracija za bivšeg direktora Centrotransa, Muhameda Šaćiragića. Preminuo je u nedjelju u 75. godini. Oproštajnu počast odali su članovi porodice, prijatelji, te predstavnici kulturnog, političkog i akademskog života.

Životna priča i doprinos

Direktor Centrotransa, Safudin Čengić, istakao je vrline Šaćiragića. Njegova skromnost, posvećenost i požrtvovanost ostavile su snažan utisak. Šaćiragić je cijeli radni vijek proveo u firmi, od saobraćajnog tehničara do generalnog direktora.

Čengić je dodao da je Šaćiragić rukovodio važnim projektima. Među njima, službeni prijevoz XIV Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. I pored penzionisanja, nastavio je raditi kao savjetnik, ostavljajući značajan trag.

Poruke i sjećanja

Ministar saobraćaja, Adnan Šteta, osvrnuo se na Šaćiragićev doprinos razvoju saobraćaja i društva. Njegove ideje oblikovale su Centrotrans, ali i širu zajednicu.

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, naglasila je da je Šaćiragić ostavio neizbrisiv trag, posebno u teškim vremenima. Njegova supruga Suvada Šaćiragić, istaknula je da je bio čovjek velikog karaktera i moralnih vrijednosti.

Telegrami saučešća

Na komemoraciji su pročitani telegrami saučešća, uključujući i poruku bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka. Šaćiragić će ostati zapamćen kao vizionar i čovjek dobrih namjera.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -