Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova šansa za parove: ASA Bolnica i Zavod osiguravaju biomedicinski potpomognutu oplodnju

Nova šansa za parove: ASA Bolnica i Zavod osiguravaju biomedicinski potpomognutu oplodnju

Ugovor o finansiranju biomedicinski potpomognute oplodnje

ASA Bolnica, u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, potpisala je važan ugovor o finansiranju usluga biomedicinski potpomognute oplodnje (BMPO). Ovaj ugovor otvara nove opcije za pacijente koji se suočavaju sa izazovima neplodnosti.

Pristup najsavremenijim uslugama

Pacijenti će imati pristup najsavremenijim tehnologijama i medicinskoj opremi unutar ASA Bolnice. Dr. Amela Hodža, voditeljica Odjeljenja za liječenje neplodnosti, istakla je važnost ovog koraka za kvalitetu zdravstvene zaštite.

Finansiranje usluga neplodnosti

U skladu s novim ugovorom, pacijenti mogu ostvariti pravo na finansiranje nekoliko usluga. Intrauterina inseminacija će biti djelimično pokrivena, dok će vantjelesna oplodnja omogućiti pet pokušaja sa financijskim olakšicama.

Holistički pristup liječenju

ASA Bolnica nudi sveobuhvatnu dijagnostiku i liječenje neplodnosti. Njihov tim koristi personalizovane planove tretmana i modernu tehnologiju. U ponudi su i operacije Micro-TESSA za liječenje muške neplodnosti.

Izvanredan tim stručnjaka

Uz holistički pristup, ASA Bolnica osigurava medicinsku i emocionalnu podršku. Njihova saradnja s Međunarodnim medicinskim univerzitetom u Beču doprinosi visokim standardima u pružanju usluga.

Cilj je najbolja njega

Cilj ASA Bolnice je omogućiti svakom pacijentu najbolju moguću njegu kroz cijeli proces liječenja. Ovaj novi ugovor predstavlja veliki korak u pružanju podrške parovima na putu ka roditeljstvu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -