Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHŽeljko Komšić proklamira potrebu za smanjenjem mržnje u bh. politici

Željko Komšić proklamira potrebu za smanjenjem mržnje u bh. politici

Težak politički trenutak u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, izrazio je zabrinutost zbog političke klime u Bosni i Hercegovini. Tokom obraćanja u Visokom, Komšić je naglasio da mržnja sve više preuzima primat u političkom životu.

Uzroci političke mržnje

Komšić smatra da su prošli izbori donijeli promjene koje su uticale na odnose među strankama. “U posljednje dvije godine svjedočimo mržnji i netrpeljivosti gdje bi svi trebali da se slažemo oko ključnih pitanja,” rekao je Komšić.

Jednakost i pošten rad kao temeljni ciljevi

Predsjednik DF-a podsjetio je da njihovi ciljevi ostaju isti kao i ranije, uključujući jednakost među ljudima i borbu protiv korupcije. “Nismo odustali od težnje za boljom budućnošću Bosne i Hercegovine,” istakao je Komšić.

Poziv na smanjenje mržnje

On je pozvao sve političke stranke da se u izbornim kampanjama suzdrže od mržnje i agresivnosti. “Demokratska fronta treba da bude ozbiljna stranka koja se bavi ozbiljnim pitanjima,” dodao je.

Politika kao odgovornost

Na kraju, Komšić je naglasio da politika nije samo moć, već i odgovornost prema građanima i porodicama. “Treba da pokažemo da možemo biti drugačiji,” zaključio je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -