Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPredizborna kampanja u Bihaću: Sedić i Musa u borbi za načelničku poziciju

Predizborna kampanja u Bihaću: Sedić i Musa u borbi za načelničku poziciju

Kandidati za načelnika Bihaća

Predizborna kampanja u Bihaću dostigla je vrhunac. Načelničku poziciju nastoje osvojiti Rusmir Musa iz SDA i Elvedin Sedić iz POMAK-a. Sedić je istakao da uživa podršku stranaka trojke, u okviru formalnog sporazuma.

Planovi za razvoj Bihaća

Sedić tvrdi da su u proteklim godinama Bihać suočen sa ozbiljnim finansijskim izazovima. Elementarne nepogode, koronavirus i migranti dodatno su otežali situaciju. Ističe da su prethodni projekti, vođeni pod Šuhretom Fazlićem, pomogli u sanaciji troškova.

Projekti u fokusu

Sedić je naglasio da su ubrzo pokrenuli projekte iz predizbornog programa. Obećanja uključuju oslobađanje mladih bračnih parova od komunalija, osiguranje prevoza za đake te stipendiranje učenika. Takođe, rad na poboljšanju turističke infrastrukture i rekonstrukciji sportskih terena je u toku.

Konekcije s višim nivoima vlasti

Elvedin Sedić naglašava važnost uspostavljanja konekcija s Vladom FBiH. Ovo je ključno za realizaciju značajnih projekata poput izgradnje aerodroma i poboljšanja saobraćajne infrastrukture. U budžetu su osigurana sredstva od 12,5 miliona KM za realizaciju tih projekata.

Civilizirana kampanja

Govoreći o razlici u ovoj kampanji, Sedić je primijetio da se broj kandidata smanjio. To može rezultirati mirnijim tonovima u kampanji. Do sada se kampanja odvijala u fer i korektnom ambijentu, što povećava šanse za civiliziraniji izborni proces.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -