Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMinistar Nešić predlaže Radinkovića za sigurnosnog direktora uz kontroverze

Ministar Nešić predlaže Radinkovića za sigurnosnog direktora uz kontroverze

Predlog za Slobodana Radinkovića

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, u petak je upućeno prijedlog za imenovanje Slobodana Radinkovića. Radinković je trećerangirani kandidat na listi koju je sačinio Nezavisni odbor Parlamenta. On trenutno obnaša funkciju načelnika Policijske uprave Doboj.

Oporba prema Radinkoviću

Iako je nominovan, postoje sumnje o njegovom potvrđivanju. Reports navode kako bi članovi Trojke mogli glasati protiv Radinkovića. Sumnja se na njegovu povezanost sa osobama iz kriminalnog miljea, što bi moglo uticati na njegovu budućnost.

Pregovori o zajmu i investicijama

Na dnevnom redu sjednice bit će i inicijativa za vođenje pregovora o zajmu između Evropske unije i BiH. Ovaj zajam bi trebao podržati reforme i ekonomski rast u regionu. Također, razmatrat će se nacrt sporazuma o izgradnji objekta za smještaj studenata u Foči.

Finansiranje infrastrukture

Ministarstvo finansija i trezora predložit će nacrte sporazuma s Evropskom investicionom bankom za finansiranje autoputa Vc. Radovi će uključivati tunel Kvanj i oblasti Mostar Jug i Zenica Sjever.

Statut UN za turizam i teritorijalna saradnja

Pored toga, razmatrat će se izmjene Statuta UN za turizam. Također, predloženi su i programi teritorijalne saradnje za period 2021-2027. godine, koji se pripremaju uz podršku Direkcije za evropske integracije BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -