Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovećana opasnost na putevima BiH zbog mokrog kolovoza i radova

Povećana opasnost na putevima BiH zbog mokrog kolovoza i radova

Mokar i vlažan kolovoz

Jutros su uslovi vožnje u većem dijelu Bosne i Hercegovine povećano opasni. Pretežno mokar ili vlažan kolovoz stvara rizik za sve učesnike u saobraćaju. IC BiHAMK upozorava vozače na potrebu dodatne opreznosti i poštivanje saobraćajnih propisa.

Radovi na putevima

Na magistralnom putu Prozor/Rama-Jablanica, konkretno u mjestu Ustirama, traju radovi na izgradnji pješačke staze. Od 08 do 16 sati, osim nedjelje, saobraćaj se odvija usporeno uz naizmjenično propuštanje vozila.

Rekonstrukcija mostova

Rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari na magistralnom putu Kladanj-Živinice također doprinosi usporenom saobraćaju. Vozila se propuštaju naizmjenično, sa postavljenim semaforima za regulaciju prometa.

Aktuelni sanacioni radovi

Sanacioni radovi trenutno su aktivni i na drugim magistralnim putevima. Ovi putevi uključuju Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad. Na putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila teža od 30 tona ne mogu prolaziti.

Situacija na graničnim prelazima

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju više od 30 minuta. Međutim, saobraćaj za vozila preko 5 tona zabranjen je na prelazu Karakaj. Teretna vozila preusmjeravaju se na prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -