Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetRepublikanci traže jaču zaštitu za Donalda Trampa nakon pokušaja atentata

Republikanci traže jaču zaštitu za Donalda Trampa nakon pokušaja atentata

Sigurnosne mjere pod povećalom

Nedavna dva pokušaja atentata na Donalda Trampa potakla su novu debatu unutar Republikanske stranke o njegovoj sigurnosti. Nakon incidenta u golf klubu, mnogi smatraju da su potrebne strože mjere zaštite.

Povećana prijetnja

Prema informacijama britanskog “Telegrapha”, Tramp ne uživa istu razinu sigurnosti kao aktuelni predsjednik Džo Bajden. U republikanskim redovima, odbor traži pojačanje zaštite, tvrdeći da situacija zahtijeva hitne mjere.

Pitanja sigurnosti

Nakon incidenta u Vest Palm Biču, lokalni šerif istakao je kako bi cijeli golf teren bio okružen ukoliko bi Tramp bio predsjednik. Ovaj komentar ponovo je otvorio raspravu o nedostacima u zaštiti bivšeg predsjednika.

Političari zahtijevaju odgovore

Republikanski kongresman Tim Burčet izrazio je zabrinutost zbog sigurnosnih propusta. Njegova izjava o “kompromitovanoj” Tajnoj službi dodatno naglašava ozbiljnost situacije. Također, senator Lindsi Grejam smatra da bi Tajna služba trebala imati više resursa.

Misterija oko napadača

Stručnjaci sumnjaju u to kako je napadač uspio saznati za Trampove planove. S obzirom na to da njegovo kretanje nije objavljeno javno, ostaje otvoreno pitanje o mogućim sigurnosnim propustima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -