Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu: Epicentar blizu Sarajeva

Zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu: Epicentar blizu Sarajeva

Zemljotres u jutarnjim satima

Bosna i Hercegovina je jutros pogodila neugodna vijest. Zemljotres je zabilježen u blizini glavnog grada, Sarajeva, prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC). Ovaj prirodni fenomen uzrokovao je zabrinutost među građanima, ali detalji o jačini još uvijek nisu poznati.

Epicentar u blizini Sarajeva

Epicentar zemljotresa bio je lociran u okolini Sarajeva. Ova informacija dolazi iz izvora koji prate seizmičku aktivnost. Pojedini građani su opisali da su osjetili jak udar, koji je zaljuljao njihove domove iz temelja. Takva iskustva često izazivaju paniku među stanovništvom.

Reakcije građana

Neki su građani dijelili svoja iskustva na društvenim mrežama, navodeći kako su se osjećali tokom potresa. Fotografije sa mjesta događaja pokazuju da je došlo do osjećaja snažnog udarca. Iako nema izvještaja o većim štetama, mnogi se brinu o mogućim posljedicama.

U narednim satima očekuje se više informacija o jačini i posljedicama ovog zemljotresa. Građani su savjetovani da ostanu mirni i prate nove vijesti kako bi se informirali o potencijalnim opasnostima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -