Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiH“Srce za djecu oboljelu od raka” obilježava Zlatni septembar u Visokom

“Srce za djecu oboljelu od raka” obilježava Zlatni septembar u Visokom

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine organizuje aktivnosti povodom Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece. Mjesec septembar donosi brojne događaje, a jedan od najznačajnijih je trka/šetnja „Zlatni krug Sparkasse“ koja će se održati 15. septembra 2024. godine u Visokom.

Inicijativa i ciljevi trke

Ovu manifestaciju su organizovali Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u saradnji sa JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko i Gradom Visoko. Inicijator događaja je Afan Habibović, hrabri borac koji se izborio sa tumorom na mozgu. Događaj ima dva ključna cilja.

Podići svijest i prikupiti sredstva

Prvi cilj je podizanje svijesti o raku kod djece, što je uspješno postignuto zahvaljujući velikom broju građana koji su prisustvovali trci. Drugi cilj je fundraising, odnosno prikupljanje sredstava za medicinsko-zdravstveni fond preko donacija za majice.

Humanitarni karakter događaja

Trka/šetnja ima humanitarni karakter, a podržali su je mnogi sportisti, poznate ličnosti, privredni i javni subjekti. Centralna lokacija održavanja manifestacije je ispred Kulturnog centra Altindag.

“Ovo nije običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec solidarnosti s djecom oboljelom od raka”, poručili su iz Udruženja. Organizatori zahvaljuju volonterima, humanitarnoj ambasadorici Amri Džeko, kao i generalnom pokrovitelju Sparkasse Bank.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -